روش دم کردن اصولی چای سیاه
روش دم کردن صحیح چای سیاه:
اول : آب باید جوش بیاد و چند دقیقه بجوشه ، بعدش شعله زیر کتری یا سماور خاموش بشه و حدوداً دو دقیقه اجازه بدین که رسوب آب ته نشین بشه که چای کِدر نشه
بعدش مقداری آبجوش ( حدودا دو سوم یک استکان چای خوری ) داخل قوری ریخته و در تمام بدنه قوری حرکت بدین و سپس خالیش کنید.( اینکار دمای قوری رو متعادل میکنه و باعث میشه که آب جوش بعدی که داخل قوری ریخته میشه بخاطر سرد بودن قوری دچار افت دما نشه )
در مرحله بعد آب جوش رو به قوری اضافه میکنین و بعد از اون چای رو به قوری اضافه کنین ( استانداردش اینه که به ازای هر نفر یک قاشق چای خوری چای اضافه بشه )
اکثر غریب به اتفاق مردم اول چای میریزن بعدش آب جوش، که کاملا اشتباهه چون باعث میشه به اصطلاح چای بسوزه ، ولی چون زود رنگ پس میده مردم فکر میکنن کارشون درسته در حالی که این کار کاملا چای رو خراب میکنه
بعد از اینکه چای رو به قوری اضافه کردین ، زیر کتری یا سماور رو روی حالت شعله ای به اندازه شعله یک کبریت روشن میکنین و قوری رو روی کتری یا سماور قرار میدین
ی چای درجه یک بین ۱۲ تا ۱۸ دقیقه زمان نیاز داره که دم بکشه
بعد از اینکه دم کشید یک لیوان یا فنجان چای خوری یا هر ظرفی که چای رو باهاش سرو میکنین از قوری خالی میکنین و دوباره برگردونده بشه به قوری ، به قول قدیمی ها چای اول واسه قوریه،بعد میتونین چای رو سرو کنین که ی چای آلبالویی رنگ میشه.
و ی نکته هم راجع به چای خوب بهتون عرض کنم ، اونم اینه که چای رو نمیشه از رنگش تشخیص داد یا واقعا مزه خاصی داشته باشه که متوجه بشین اون چای خوبه ، چای خوب اولاً طعم گَسی داره یعنی روی زبون رو به اصطلاح میگیره ( این طعم گَس به واسطه برگ های سفید یا همون زر چای خلق میشه هر مقدار زر چای بیشتر باشه طعم گَس بیشتری احساس میکنین، پس ی مشخصه چای خوب پر زر بودنشه ) که باید چای خور حرفه ای باشین که متوجه بشین و اینکه چای خوب تا چند ساعت داخل قوری موندن سیاه نمیشه و رنگ آلبالویی خودش رو حفظ میکنه ، بنحوی که با ریختن آب جوش به فنجانی که نصفش رو چای ریختین باز هم لذت چای تازه دم رو میده.